Monday, February 28, 2011

Dodentocht

Mai sunt 165 de zile, 9 ore si 53 de minute pana la urmatoarea cursa de 100 de kilometrii de mers pe jos de la Dodentocht (Belgium). Editia de anul acesta poarta numarul 42 si asteapta peste 11 000 de participanti.
Pentru pasionatii mersului pe jos cursa de la Dodentocht este una cat se poate de celebra si de importanta. Numarul mare de participanti si numarul mare de sustinatori fac ca atomosfera sa fie una de zile mari. In plus nu exista locuri, nu exista premianti, nu exista nimic care sa diferentieze participantii intre ei pentru ca important este sa participi si nu sa castigi. Asa ca toata lumea primeste la sfarsit acelasi lucru: o diploma, o insigna, o bere locala si un ananas.
Cursa incepe la 21.00 si ai la dispozitie 24 de ore ca sa o termini. Cei mai rapizi ajung insa la finish inainte de deschiderea lor la 7.00 pentru ca alearga intreaga distanta. Si sa nu va asteptati ca cei iesiti pe primele locuri sa fie numai sportivi de performanta pentru ca veti fi surprinsi sigur de numarul de persoane penste 60 de ani, care au participat deja la 10-20 de editii si care termina lejer inainte de pranz.
Participantii se pot inscrie on line sau direct in ziua cursei la corturile special amenanjate. Este insa de preferat inscrierea on line ca sa eviti statul la coada pentru ore in sir.
Dupa toate cele 41 de curse deja organizate, Dodentocht a ajuns sa functioneze ca un ceas. Exista puncte de verificare la fiecare 5, 7 sau 10 km unde primesti bautura si mancare gratis si unde se afla toalete publice. Fiecare participant are un chip pentru a nu fi posibil sa trisezi. La posturile de verificare ai niste covoare speciale pe care atunci cand calci iti marcheaza pe chip momentul si in felul asta la sfarsitul cursei vei sti exact ce viteza ai avut si cand ai trecut pe la puncte. In cazul in care renunti inainte de terminarea cursei, trebuie sa te opresti la unul dintre punctele de control iar de acolo exista microbuze speciale care te duc la punctul de plecare.
Cursa este un eveniment foarte important in zona asa ca oamenii stau pe strada toata noaptea si incurajeaza participantii si chiar le ofera diverse dulciuri si bauturi. Iar pe timp de zi, daca este cald, scot furtunele de gradina ca sa aibe participantii cum sa se racoreasca :)
Exista concerte in fiecare sat, spectacole, petreceri. Totul da senzatia de sarbatoare.
Anul trecut am participat si noi la o astfel de cursa. Eu am cedat relativ repede insa Cipri a terminat cursa cu succes. Iar anul asta vom participa iar pentru ca este chiar foarte distractiv.
Daca vreti sa participati inscrierea se face pe site-ul cursei:
http://www.dodentocht.be/en
Puteti sta in Gent, Antwerpen sau Brussel si de acolo sa mergeti cu trenul pana in Dodentocht. Anul trecut am vazut oameni din toata lumea participand deci nu este ceva deosebit sa mergi in Belgia doar pentru cursa de 100 de km.
Participanti din toate categoriile...

Atasarea chipului :)

Un pic de leneveala inainte de cursa

Cum spuneam: oameni din toate categoriile

Asteptand la start

Si cealalta directie

Incurajatorii....

Mandru posesor de ananas :)


No comments:

Post a Comment