Tuesday, September 22, 2015

O dimineata prin Queen Elisabeth National Park

Fiecare parc pe care l-am vizitat in Uganda a avut o particularitate anume.
Va spuneam ca Murchison este parcul unde vezi girafe. Nu le mai gasesti apoi in nici unul dintre celelalte parcuri. 
Kibale este cu chimpanzei. 
Queen Elisabeth este parcul unde vezi leii ce isi fac siesta in copac. Asta e ce aduce orice turist curios aici. Dar pentru noi Queen Elisabeth nu este numai parcul leilor ci si parcul elefantilor. Practic pe unde ne duceam: ori la safari, ori doar la plimbare prin sat, ori cu barca, ori la masa gaseam elefanti. Peste tot elefanti. Nu ma intelegeti gresit. Nu e nimic rau in asta. Mie imi plac la nebunie elefantii. Si mai mult pana acum nu vazusem bebei de elefant decat la gradina zoologica. Deci cate exclamatii i-au auzit urecile lui Peter la zaritul bebeilor nu va puteti inchipui. Cred ca merita bacsis dublu pentru cat l-am zapacit de cap cu bebeii (de orice animal ar fi fost ei :) ).
Asa ca si ziua 6 pe care ne-am inceput-o in zori de zi cu un safari, tot sub semnul bebeilor de elefant a stat. Nici ca se putea altfel.
Nu mai repet nebunia mersului in safari. Sincer putine lucruri din experienta noastra de calatori se compara cu asta. Este ceva ce trebuie sa incerci ca sa intelegi cu adevarat incantarea sa vezi atat de multe animale libere in jur. Sa le vezi in mediul lor natural. sa le admiri si sa te minunezi ca asa ceva exista. Si cel mai important sa vezi ca sunt protejate si cu sanse mari sa mai fie aici si pentru nepotii nostrii.
Va las doar cu o mana de poze pentru inspiratie:


Azi noapte a plouat nitel






O pisica chiar langa roata la masina

Si bebeii